Laks i appelsinsauce

14. april 2009
By

2 pers.

300 g laksefilet

2 gulerødder i små tern

1 skalotteløg, finthakket

½ tsk. karry

1 spsk. olie

saft og skal af 1 appelsin

1 dl god fiskebouillon

½ dl madlavningsfløde

2 forårsløg, fintsnittet

purløg, fintsnittet

250 g friske spinatblade

10 g smør

salt, friskkværnet peber

Skær laksen i tynde skiver på tværs, ved at holde kniven helt fladt ind til fisken.

Svits gulerødder, skalotteløg og karry i olie i et par minutter. Kom appelsinsaft og bouillon ved og lad det koge op. Tilsæt fløde, så saucen tykner lidt. Smag til med appelsinsaft, salt og friskkværnet peber – saucen skal være let syrlig. Læg lakseskiverne ned i saucen og damp dem i et par minutter. Sluk for varmen og drys med forårsløg og purløg.

Skyl spinaten rigtig godt og slyng den tør. Vend den i lidt smeltet smør i et par minutter, til den falder sammen og krydr med salt og friskkværnet peber. Server det sammen med laksen og små nykogte kartofler, pasta eller ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer