Linsesuppe

27. marts 2009
By

2 pers.

100 g bacon i skiver

olie til stegning

1 løg, finthakket

4 fed hvidløg i tynde skiver

1 gulerod i små tern

2 stilke bladselleri i tynde skiver

1 spsk. frisk timian, hakket

1 liter vand

1 dåse hakkede tomater

1½ dl grønne linser

groft salt, friskkværnet peber

citronsaft

bredbladet persille, hakket

Skær bacon i mindre stykker og rist dem i en stor gryde i lidt olie. Lad dem stege til lidt af fedtet er smeltet af. Tilsæt løg, hvidløg, gulerod og bladselleri, lad det hele sautere lidt – men det skal ikke tage farve, så rør i det. Tilsæt linser, timian og vand skru ned for varmen og lad det simre i ca. ½ time under låg. Tag låget af og kom de hakkede toamter i. Lad det simre uden låg i endnu 10 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Drys med hakket bredbladet persille og server straks med groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer