Linsesuppe

25. februar 2009
By

100 g bacon i skiver

olie til stegning

1 løg, finthakket

2 fed hvidløg i tynde skiver

2 gulerødder i små tern

2 stilke bladselleri i tynde skiver

1½ dl grønne linser fra Puy

1 spsk. frisk timian, hakket

1 liter vand

1 dåse hakkede tomater

salt, friskkværnet peber

citronsaft

bredbladet persille, hakket

Skær bacon i mindre stykker og rist dem i lidt olie i en varm gryde, til lidt af fedtet er smeltet af. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri, lad det hele sautere lidt uden at det tager farve. Rør i det. Tilsæt linser, timian og vand, lad det simre under låg i ca. ½ time. Tag låget af og kom de hakkede tomater i. Lad det simre uden låg i yderligere 10 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft. Drys med persille og server straks med groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer