Lynstegt kål, gulerødder og fennikel

3. marts 2009
By

4 pers.

1/4 hvidkål i fine strimler

3 gulerødder i julienne

1 fennikel, halveret og skåret i tynde skiver

1 æble i tynde både

2 fed hvidløg, finthakket

5 g frisk. ingefær i julienne

1/4 stang vanilie, meget finthakket

1 tsk. stødt spidskommen

1 spsk. nigellafrø (også kaldet “jomfru i det grønne”

1-1½ tsk. fishsauce

salt, friskkværnet peber

2 dl vand

lidt maizenamel rørt ud lidt koldt vand

1 spsk. ekstrajomfruolivenolie

Varm en wok op UDEN fedtstof i, til den er næsten rødglødende (det tager 5-10 minutter). Imens blandes kål. gulerødder, fennikel, æble, hvidløg, ingefær, vanilie, spidskommen, fishsauce, nigellafrø, salt og friskkkværnet peber godt sammen. Hæld 1/4 – ½ dl vand i den varme wok, efterfulgt at de blandede ingredienser, rør HELE tiden!. Kom lidt mere vand i lidt efter lidt, så det ikke brænder på, men det skal blive lidt brunet. Det tager ca. 2 minutter. Rør maizena ud i lidt vand og hæld det i, lad det koge op så der dannes en sauce der lægger sig om kål-blandingen. Vend olien i og server straks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer