Lynstegt kalvekød

25. februar 2009
By

4 pers.

400 g mørt kalvekød i strimler

Marinade:

1 dl chili-ketchup

2 spsk. ketchup

1 spsk. soya

½ spsk. olie

5 cm. frisk ingefær, fintrevet

1 fed hvidløg, finthakket

1 løg, finthakket

2 tsk. rørsukker

Desuden:

150 g sukkerærter, skåret i skrå stykker

2 forårsløg i skrå stykker

75 g bønnespirer

Rør chili-ketchup, ketchup, soya, olie, ingefær, hvidløg, løg og rørsukker sammen til en marinade. Dup kødet helt tørt og vend det i marinaden. Lad det trække i 4 timer, men helst et døgn. Hold alle grønsagerne adskilt, men gør dem klare.

Varm en wok godt op og steg kødet i små portioner. Tag det op, efterhånden som det bliver brunet. Kom det hele tilbage i wokken og lad det stege i ca. 6 minutter. Kom sukkerærter og forårsløg i og steg i 2-3 minutter. Kom bønnespirer ved og sluk for varmen. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Server med nudler eller ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer