Lynstegt oksekød

3. marts 2009
By

4 pers.

400 g mørt oksekød i små tern

10 g frisk ingefær, finthakket

2 fed hvidløg, i tynde skiver

1 spsk. risvin

2 tsk. de 5 krydderi

2 tsk. fishsauce

salt, friskkværnet peber

2 dl vand

lidt maizenamel rørt ud i lidt kkoldt vand

1 spsk. sesamolie

soya

Varm en wok op – UDEN fedtstof – til den er rygende varm, det tager ca. 5-10 minutter. Bland oksekød, ingefær, hvidløg, risvin, de 5 krydderi, fishsauce, salt og friskkværnet peber. Hæld ½ dl vand i den rygende varme wok og derefter oksekøds-blandingen, rør KONSTANT, så det ikke brænder på – men det skal blive lidt gyldent. Hæld vand i lidt efter lidt, hvis det begynder at brænde på. Steg det i 2-3 minutter, til kødet er lige netop gennemstegt. Rør lidt maizena ud i koldt vand og hæld det i wokken, lad det koge op så det jævner. Vend olien i. Server med nogle grønsager og dryp  med lidt soya.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer