Marrokkansk oksegryde

25. februar 2009
By

4 pers.

2 løg i smalle både

600 g oksekød i strimler

2 fed hvidløg i tynde skiver

3 cm. fintrevet ingefær

1 tsk. stødt chili

1 tsk. spidskommen

1 tsk. garam masala

½ tsk. gurkemeje

1 tsk. sød paprika

2 stykker hel kanel

3 kardemommekapsler

salt, friskkværnet peber

2 store, aromatiske tomater i tern

2 dl græsk yoghurt

3 dl kalvebouillon

400 g kikærter fra dåse

1 frisk, grøn chili, uden kerner i tynde skiver

1 bdt. frisk koriander eller bredbladet persille

Krydrede ris:

3 dl jasminris

1 løg, finthakket

1 spsk. olie

salt

1 stang kanel

3 hele nelliker

3 sorte peberkorn

3 kardemommefrø

4½ dl vand

Varm olien op i en gryde og rist løg, hvidløg og ingefær. Tilsæt kødet sammen med alle krydderierne og vend det hele godt rundt til kødet er gyldent. Vend tomater i sammen med yoghurt og lad det simre i et minuts tid. Hæld bouillon ved sammen med kikærterne – som er godt skyllede. Lad retten simre i 8-10 minutter ved svag varme. vend koriander og chili i, lige inden servering.

Skyl risene. Svits løg i olie til de bliver bløde og klar, men ikke tager farve, rør i dem. Vend de hele krydderier i. Tilsæt ris og rør godt rundt. Hæld vandet ved og kog under låg i 15 minutter ved svag varme. Sluk for varmen og lad risene trække i 15 minutter under låg. Server med lammegryden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer