Melonsorbet

10. december 2008
By

½ liter

2 dl vand

200 g sukker

2 stængler citrongræs

750 g cantaloupmelon

1 spsk. citronsaft

½ pasteuriseret æggehvide

Hæld vand og sukker i en gryde. Skær citrongræs i små stykker og kom også det i. Opløs sukkeret ved at røre rundt under svag opvarmning. Skum det og kog det i et par minutter. Sigt blandingen og lad siruppen køle helt af i køleskab.

Blend melonkød sammen med den kolde sirup og smag til med citronsaft. Kom sorbeten i en ismaskine og tilsæt æggehvide under omrøing. Frys isen i ismaskinen, til den er frosset, men stadig lidt blød i det. Lad isen tø op i 20 minutter inden den serveres. Pynt gerne med et par friske mynteblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer