Muffinsboller med tørret frugt

14. april 2009
By

ca. 16 stk.

1/4 pakke gær

5 dl håndvarmt vand

2½ dl kærnemælk

1 spsk. groft salt

250 g durum hvedemel (af typen 00)

150 g tørrede frugter (rosiner, tranebær, ananas, abrikoser osv.)

500 g hvedemel

Rør gæren ud i det lune vand og tilsæt kærnemælk, salt, durumhvede og tørret frugt skåret i mindre stykker. Rør hvedemel i lidt ad ganven og dæk skålen med film. Sæt dejen i køleskab natten over. Næste dag fordeles dejen i muffinsforme – eller de kan sættes på en bageplade med bagepapir med 2 skeer. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, tildækket og lunt, det tager ca. 1 time. Bages ved 225 grader i 15-20 minutter, afkøles på rist.

Disse muffinsboller kan varieres i en uendelighed:

de kan laves med hakket chokolade

eller prøv med revet ost

eller en blanding af smuldret feta og forskellige krydderurter

eler soltørrede tomater, oliven og hvidløg

eller forskellige hakkede nødder

mulighederne er uendelige………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer