Nøddekager med figner

9. april 2009
By

4 pers.

90 g hasselnødder

90 g god, mørk chokolade

150 g sukker

4 æggehvider

Desuden:

Flødeskum

brændte figner i karamel (købes færdig)

Opvarm ovnen til 175 grader. Hak nødder og chokolade. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend nødder og chokolade i. Smør et stykke bagepapir med smør og læg på en bageplade. Sæt dejen på i små toppe a ca. 1-2 spsk. og med GOD plads imellem. Bred dejen ud til cirkler på ca. 8 cm. i diameter. Bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter, hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Hvis de bliver mørke meget hurtigt, så skru ned til 150 grader. De skal blive helt stive og sprøde.

Løft forsigtigt bagepapiret over på en bagerist, så de kan køle af. Fjern forsigtigt bagepapiret. Ved servering, kommes en klat flødeskum på og en brændt figen i karamel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer