Nicoisesalat med stegt tun

12. april 2009
By

4 pers.

1 romainesalat

 4 modne, aromatiske tomater

1 agurk

1 rødløg

4 æg, smiliende

300 g tunsteak

et par håndfulde gode sorte oliven med sten

Dressing:

1 tsk. olivenolie

1 tsk. balsamico

1 tsk. dijonsennep

1 tsk. akaciehonning

Maldon salt, friskkværnet peber

dild

Snit salaten i brede strimler. Skær tomaterne i tynde både. Flæk agurken og skrab kernerne ud, skær i halve ringe. Skær rødløg i halve ringe. Skær æggene i kvarter. Krydr tunsteaks med salt og friskkværnet peber og steg i lidt olivenolie i kort tid – 1½-2 minutter – ved høj varme. Anret grønsager og tun skåret i mindre stykker, sammen med oliven. Rør en dressing af olie, eddike, sennep, honning, Maldon salt, friskkværnet peber og lidt hakket dild. Dryp dressinge over og server med lækkert, groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer