Oksekøds faijta med guacamole

2. april 2009
By

4 pers.

8 hvede tortillas, lune

Salsa:

1 rødløg, finthakket

1 tsk. knust spidskommenfrø

2 spsk. olivenolie

1 mango i fine tern

2 modne, aromatiske tomater, finthakket

½ jalapeno, finthakket

groft salt, friskkværnet peber

4 spsk. citronsaft

½ pote frisk koriander, hakket

Guacamole:

2 modne avocadoer

3 spsk. limesaft

2 fed hvidløg, finthakket

½ frisk. jalapeno, finthakket

2 modne, aromatiske tomater, finthakket

2 forårsløg, fintsnittet

lidt hakket koriander

groft salt, friskkværnet peber

Faijtas:

4 gode steaks af oksefilet med lidt fedtkant (600 g)

Maldon salt, friskkværnet peber

3 fed hvidløg, finthakket

saft af 2 lime

olivenolie

4 håndfulde snittet sprød salat: romaine, iceberg og hjertesalat

4 spsk. creme fraiche

Salsa:

Sauter løget i olien sammen med spidskommen. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i meget små tern. Bland løg og spidskommen med mango, chili, tomatkød, salt, friskkværnet peber og citronsaft. Hak korianderblade og vend i tilsidst.

Guacamole:

Skrab avocadokødet ud med en ske og mos det sammen med limesaften. Fjern kernerne fra tomaterne og skær kødet i meget små tern. Hak korianderblade og bland det hele i avocadomosen sammen med hvidløg, chili, salt og friskkværnet peber.

Fajitas:

Krydr bøfferne med salt, friskkværnet peber og finthakket hvidløg. Læg dem i en plastpose og lad bøfferne marinere i køleskab i 2 timer. Dup bøfferne møre og steg dem på en meget varm pande, med lidt olie i 2-3 minutter på hver side. Lad bøfferne hvile i et par minutter inden de skæres i strimler og serveres med de lune tortillas, guacamole, salsa, snittet salat og creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer