Ovnbagt torsk med blomkål

14. april 2009
By

2 pers.

300 g torskefilet uden skind og ben

salt, friskkværnet peber

1 blomkål i små buketter

4 æg

3 spsk. creme fraiche 38%

1 spsk. mælk

lidt frisk, revet muskatnød

lidt stødt cayennepeber

lidt friske timianblade

3 tomater skåret i både

50 g emmentaler, revet

Del fisken i mundrette stykker og drys den let med salt, lad den stå i 15 minutter. Blancher kålen i spilkogende, letsaltet vand i 1 minut. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af. Fordel blomkål i et jævn lag i en smurt, ovnfast fad. Rør creme fraiche lind med lidt mælk og krydderier. Pisk æggene let sammen med creme fraicheblandingen, men pisk endelig ikke for meget. Krydr godt med friskkværnet peber og lidt salt.

Dup fisken tør og vend med æggemassen. Fordel æggemasse og fisk over blomkålen, ryst fadet lidt, så æggemassen fordeler sig jævnt. Stik både af tomat ned mellem kål og rist og drys med ost. Bag på nederste rille ved 190 grader i ca. 25-30 minutter, til det er gylden og gennembagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer