Pære-/brøndkarsesuppe

15. januar 2009
By

6-8 pers.

2 spsk. smør

1 løg, hakket

4 modne pærer (evt. Anjou pærer), skrællet, uden kernehus og skåret i tern

2 squash i tern

12½ dl kyllingefond

2 bdt. brøndkarse, godt vasket, grove stilke fjernet

2½ dl piskefløde

salt, friskvkærnet hvid peber

Smelt smørret ved lav varme i en gryde og kom løg i, rør tit i det og lad det småstege i ca. 10 minutter. Tilsæt pære, squash og 1 liter af kyllingefonden. Bring det i kog, skru ned igen til det simrer og lad det snurre i 40 minutter – delvist dækket af et låg.

Tag suppen af varmen og rør brøndkarse i. Dæk suppen til og lad den stå i 5 minutter, så brøndkarsen falder lidt sammen. Purer suppen af flere omgange, så der ikke kommes for meget i blender/foodprocessor ad gangen. Kør til det er helt glat og hæld det tilbage i gryden, rør de sidste 2½ dl kyllingefond i sammen med piskefløde. Varm det igennem, UDEN at det koger og server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer