Pandekager med kompot og calvados

9. april 2009
By

4 pers.

Pandekager:

125 g mel

50 g sukker

1 tsk. salt

8 æg

200 g kogende smør

7½ dl mælk

Kompot:

6 æbler

½ stang vanilie af god kvalitet

2 spsk. rørsukker

Desuden:

1 stort glas calvados

Rør mel, æg, sukker og salt sammen til pandekagedejen. Tilsæt kogende smør og tilsidst mælken. Lad dejen hvile i 1 time, inden de bages til pandekager. Beregn et par stykker pr. person.

Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i ganske lidt vand sammen med den flækkede vaniliestang og sukker.

Lige inden servering, kommes der et par skefulde kompot på hver pandekage og de pakkes sammen. Lun dem i en 200 grader varm ovn. Når de er lune, tages de ud, Calvados hældes over og der sættes ild til. PAS PÅ, gør det et åbent sted og IKKE under en tændt emhætte!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer