Pandekager med mango

27. marts 2009
By

4 pers.

65 g mel

et nip salt

1 tsk. stødt kardemomme

½ spsk. sukker

1 æg

4 dl mælk

15 g smeltet smør

Mango i myntedressing:

1 dl rørsukker

1 dl vand

1 mango uden skræl i små tern

6 spsk. frisk mynte, finthakket

2 spsk. fint rørsukker

1 tsk. stødt kanel

Sigt melet, salt, sukker og kardemomme ned i en skål. Lav en fordybning i midten og slå ægget ud i fordybningen. Pisk det sammen til en tyk masse. Pisk mælken i  under kraftig piskning og tilsæt tilsidst det smeltede smør, sørg for at piske det godt ind i dejen. Lad dejen hvile i køleskab i ½ time. Hvis der er brug for det, kan dejen fortyndes med lidt mere mælk. Bag pandekager i en blanding af lidt smør og olie.

Kog vand og sukker sammen i en gryde og tag det af varmen når der er store bobler. Lad sukkerblandingen afkøle lidt inden mynte og manog vendes i. Bland de 2 spsk. sukker med kanelet og drys det på pandekagerne. Fold dem sammen til en trekant og server dem lune med mangostykkerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer