Pastinaksuppe

2. april 2009
By

4 pers.

700 g pastinak i grove stykker

6 fed hvidløg, upillede

3 spsk. jomfruolivenolie

500 g kastanjer

2 løg, finthakket

1 porre, fintsnittet

1 1/4 dl god hønsebouillon

1 1/4 dl piskefløde

1 håndfuld bredbladet persille

groft salt, friskkværnet peber

Vend pastinakstykker og de hele, upillede hvidløgsfed med olivenolie og fordel på en bageplade (beklædt med bagepapir). Forvarm ovnen til 180 grader og bag i 25 minutter, til pastinakstykkerne er møre. Skær et kryds i toppen af hver kastanje og kom dem i en gryde. Hæld vand på til de er netop dækket og kog op, skru ned og lad dem simre ved lav varme i 20 minutter. Lad kastanjerne køle lidt af i kogevandet, fjern skræl og hinde.

Sauter løg og porre i lidt olie i en gryde, de skal blive bløde og gennemsigtige, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom de bagte pastinakker og kastanjerne ned i, klem indmaden af de bagte hvidløgsfed ud og kom også det i. Hæld bouillon ved og lad det koge i ca. 10 minutter ved svag varme. Blend suppen til en jævn og fløjsblød masse og hæld fløde ved, mens suppen langsomt varmes op igen. Smag den til og server i varme, dybe tallerkner med lidt bredbladet persille og et dryp god olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer