Perlehøne med fersken og vanilie

14. april 2009
By

4 pers.

4 perlehønebrystfileter

20 g smør

5 dl hvidvin

2½ dl god bouillon

4 modne ferskner

1 vaniliestang af god kvalitet

50 g koldt smør

Desuden:

25 g smør

200 g friskbælgede ærter

2 skalotteløg i tynde både

Maldon salt, friskkværnet peber

2 spsk. løvstikke, finthakket

Brun perlehønebrystfileterne i smør i en pande, til de er pænt brune på begge sider. Tag af varmen og læg dem i et ovnfast fad og sæt i en 180 grader varm ovn i ca. 8 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld vin og bouillon på panden og tilsæt de hele ferskner og flækket vaniliestang. Kog det ind til det halve. Tag fersknerne op og halver dem, fjern stenen. Smag saucen til med salt og friskkværnet peber. Jævn saucen med koldt smør i små tern, pisket i lidt efter lidt og giv de halverede ferskner et hurtigt opkog i saucen.

Sauter ærter og løg i smeltet smør og krydr med salt, friskkværnet peber og løvstikke. Halver perlebrystfileterne og anret dem ovenpå ærterne med fersken-/vaniliesaucen over. Server med lidt nye, kogte kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer