Pirogger med brunet smør

4. december 2008
By

36 stk.

500 g kartofler, skrællede og skåret i kvarter

125 g smør + 2 spsk. ekstra

1 3/4 dl revet, hvid cheddarost

salt, friskkværnet peber

6 3/4 dl mel + lidt ekstra

1 stort æg

2½ dl creme fraiche, stuetemperatur

2 spsk. purløg, hakket

Kom kartoflerne i en gryde med letsaltet vand og kog til de er møre, ca. 8 minutter. Hæld vandet fra og hæld dem i en skål. Mos dem med sammen med 2 spsk. smør og lad dem afkøle. Rør cheddarost, salt og friskkværnet peber i.

I en stor skål blandes mel, 1 tsk. salt og ½ tsk. friskkværnet peber. Lav en fordybning i melblanidingen i midten og tilsæt æg og creme fraiche, rør melet i lidt efter lidt til der fåes en dej ud af det. Lad dejen hvile i 10 minutter inden det kommes på et meldrysset bord hvor det æltes til dejen er glat og fast. Del dejen i 4 og pak hver del ind i film, læg i køleskab i ½ time.

Smelt smørret i en lille gryde ved middelvarme indtil det er smeltet og brunet – uden at brænde – det tager ca. 5 minutter. Rør purløg i.

På et meldrysset bord rulles 1/4 af dejen ud ad gangen til en cirkel – lad resten blive i køleskabet imens. Brug en udstikker – eller et glas – der er ca. 10 cm. i diameter. Kom 1 spsk. af kartoffelblandingen lidt ved siden af midten. Pensl dejkanterne med lidt vand og fold dejen omkring dejen til den bliver til en halvmåne, pres kanterne godt med en gaffel. Forsæt indtil der ikke er mere dej eller kartoffelblanding.

Kog vand i en stor gryde sammen med salt og kog piroggerne deri, nogle stykker ad gangen, afhængig af hvor stor gryden er. Lad dem koge i ca. 5-7 minutter. Vend dem i det brunede smør inden servering.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer