Polenta med kantareller

4. april 2009
By

4 pers.

200 g polentamel (grov majsmel)

1 dl olivenolie

50 g frisk, revet parmesan

2 modne, aromatiske tomater

Syltede kantareller:

200 g kantareller

1 dl rødvinseddike

3 fed hvidløg

lidt frisk rosmarin

1 fed presset hvidløg

lidt rødvinseddike

Desuden

lidt jomfruolivenolie

2 friske laurbærblade

Maldon salt, friskkværnet peber

Kog polentamelet efter anvisning på emballagen, rør godt i det mens det laves, det kræver armkræfter! Det sprutter også ret meget, så husk et forklæde. Hvis polentaen bliver for tyk, kan der tilsættes lidt mere vand. Når polentaen har den rette konsistens – som grød – skrues der ned og så røres olivenolie, parmesan, salt og friskkværnet peber i.

Skær et kryds i den ene ende af tomaterne og kom dem med en hulske ned i spilkogende vand. Tag dem op efter 15 sekunder og skyl dem under koldt vand, nu kan skindet nemt fjernes. Halver tomaterne og tag kernerne ud, skær kødet i grove tern.

Hæld 1 liter vand i en gryde og bring det i kog. Kom rødvinseddike, salt, hvidløg og frisk rosmarin i. Smag på lagen, den skal være salt/syrlig. Kom kantarellerne i og giv den 25 sekunder. Hæld vandet fra  – GEM DET – og kom kantarellerne i en skål med olivenolie, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber. Tag lidt af kogelagen fra kantarellerne og vend tomaterne i det, smag til med salt og friskkværnet peber.

Hæld den varme polenta i en halvdybt fad, anret kantarellerne og tomatblandingen ovenpå. Pynt med de friske laurbærblade og dryp lidt god olivenolie over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer