Røræg med vilde svampe

6. januar 2009
By

2 pers.

50 g friske shiitakesvampe

50 g friske criminisvampe eller kantareller

2 tsk. smør

1 tsk. majsolie

lidt frisk, revet muskatnød

4 store æg

1 spsk. creme fraiche

salt, friskkværnet peber

lidt frisk, hakket purløg eller kørvel

Rengør svampene med fugtigt køkkenrulle, for ikke at de bliver for våde, evt. skidt skal bare børstes væk. Skær stokkene væk og skær hovederne i strimler. Opvarm 1 tsk. smør og olien i en slip-let pande ved middelhøj varme, til det bruser op. Kom svampene på, drys med muskatnød og svits dem hurtigt. Ryst panden godt af og til, steg dem til de er netop møre, ca. 4 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld svampene i en skål og stil dem til side. Tør panden af med køkkenrulle. Pisk æg, creme fraiche, salt og friskkværnet peber sammen i en skål. Smalt den sidste teske smør til det bruser op. Hæld æggeblandingen på og skrab med en gaffel fra kanten og ind mod midten, til det begynder at stivne. Steg ca. 1½ minut for røræg der stadig er blødt, eller 2 minutter for lidt mere stive røræg. Fordel røræg på 2 tallerkner og fordel svampene ovenpå. Drys med purløs eller kørvel.

Server som morgenmad/brunch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer