Rabarbersauce

10. december 2008
By

4 pers.

4 skalotteløg, finthakkede

1 tsk. smør

2 dl rødvin

1 spsk. sukker

300 g rabarber

1 liter kalvebouillon

salt, friskkværnet peber

lidt maizena til jævning

1 spsk. iskoldt smør

Sauter løg  i 1 tsk. smør, til de er bløde, men de må IKKE tage farve – rør i dem. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Hæld rødvin og sukker ved, lad det koge ind til 1/4. Skær ca. 1/3 af rabarberne i meget fine tern og skær resten groft. Kom de grove rabarberstykker i gryden til den indkogte vin. Lad den sautere lidt, til væden er halveret og hæld så bouillon ved. Lad det koge i 20 minutter. Hæld saucen gennem en sigte og smag den til. Jævn den evt. med lidt maizena udrørt i lidt vand, hvis den ønskes lidt tykkere. Til sidst kommes de fine rabarbertern i og saucen koges op. Pisk det iskolde smør i lige inden servering.

Saucen er perfekt til grillet kylling eller lam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer