Ricotta “muffins”

15. december 2008
By

4 pers.

2 spsk. olivenolie

2 fed hvidløg, presset

35 g pinjekerner

150 g babyspinat, godt skyllet

50 g frisk, revet parmesanost

400 g ricottaost eller hytteost

2 æg

salt, friskkværnet peber

Ovnbagte tomater:

5 modne, aromatiske bøftomater

god olivenolie

½-1 tsk. sukker

1 potte rød basilikum – eller grøn hvis rød ikke fåes

flagesalt, friskkværnet peber

Sauter hvidløg i olie sammen med pinjekernerne, til det hele er gyldent, men endelig ikke mere. Kom spinatbladene ved og steg videre, til de er faldet sammen og væden fordampet. Rør ricotta/hytteost, æg og parmesan sammen med spinatblandingen og smag til med salt og friskkværnet peber. Kom blandingen i 4 velsmurte muffinsforme og bag dem ved 225 grader i en forvarmet ovn i 20-25 minutter – de skal være faste og nemme at vende ud af formene.

Skær tomaterne i kvarter, læg dem på en bageplade og dryp dem med god olivenolie. Drys dem med lidt sukker, flagesalt og friskkværnet peber. Bag dem ved 225 grader i 20-30 minuter. Vend de bagte tomater med basilikum og server til de friskbagte ricotta “muffins”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer