Ricotta-/tomattærte

13. april 2009
By

4 pers.

Bund:

15 g gær

1 tsk. sukker

1½ dl lunkent vand

250 g italiensk 00-hvedemel

et nip groft salt

1 spsk. olivenolie

Fyld:

5 æg, delt i blomme og hvide

250 g ricotta eller hytteost

groft salt, friskkværnet peber

100 g frisk mozzarella i små tern

50 g serranoskinke, skåret i mindre stykker

100 g chorizo i skiver

12 cherrytomater, halveret

Bland gær med sukker og pisk det ud i det lunkne vand. Lad blandingen stå i 10 minutter, til det begynder at boble. Sigt mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen i fordybningen, dryp olie i og bland forsigtigt lidt mel ad gangen med gærblandingen i fordybningen med en gaffel. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, til den er smidt og glat. Kom den tilbage i skålen, lad den hæve tildækket et lunt sted i 1½ time. Ælt dejen igennem igen og rul 3/4 af den ud, så den passer til tærteformen.

Rør 4 af æggeblommerne med ricotta og krydr med salt og friskkværnet peber. Pisk alle 5 æggehvider helt stive og vend dem forsigtigt i blandingen med lette tag, så luften ikke slåes ud af dem. Vend mozzarella, skinke og chorizo i.

Hæld fyldet ovenpå tærtebunden. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler, der lægges som et gitter over fyldet. Tryk enderne godt fast til kanten. Læg en halv tomat i hver rude, pisk den sidste æggeblomme let sammen med lidt salt og pensl den på dejen. Bag ved 180 grader midt i ovnen i ca. 40 minutter, til den er gylden. Tag den ud og lad den hvile i 10 minutter inden den serveres med en god, grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer