Ris-/ricottatærte

1. april 2009
By

1 tærte

Dej:

250 g mel

150 g smør

100 g sukker

1 æggeblomme

Fyld:

220 g kogt ris

5 dl sødmælk

6 æpg

500 g ricottaost

100 g rosiner

skallen af 1 citron

Dej:

Smuldr mel, smør og sukker sammen med fingrene. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen. Form den til en kugle, pak den ind i film og læg den i køleskab i 1 time. Tag den afkølede dej ud, rul den ud og beklæd en tærteform med dejen.

Fyld:

Kog mælken med de kogte ris, til risene har opsuget al væsken, rør i det og pas på at det ikke brænder på bunden. Lad blandingen køle lidt af. Pisk æggeblommerne og sukker til en meget luftig creme med en el-mikser. Riv citronskal fint og pisk hviderne stive. Vend æggecreme, ricotta, rosiner og reven citronskal sammen og vend til sidst de stiftpiskede hvider forsigtigt i. Kom fyldet i tærten og bag ved 160 grader i ca. 1 time. Lad tærten køle af på en bagerist og når den er helt kold, drysses den med sigtet flormelis. Server med frisk frugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer