Salat med andebryst

27. februar 2009
By

4 pers.

2 andebrystfileter

lidt olie til stegniong

1 tsk. sukker

2 fed hvidløg i tynde skiver

2 spsk. fishsauce

½ dl østerssauce

1 rødløg i smalle både

1 rød peberfrugt i strimler

100 g sukkerærter, hele

1 frisk, rød chili i smalle strimler

1 potte thaibasilikum, plukket

groft salt, friskkværnet peber

Afpuds andebrystfileterne, rids skindet i rudemønster, krydr med groft salt og friskkværnet peber og læg dem med skindsiden nedad på en kold, tør, pande. Tænd for varmen (middelhøj) og lad den stege i 10-12 minutter, til skindet er gyldent og sprødt. Vend og steg dem i 10-12 minutter på den anden side. Lad dem trække i 5 minutter inden de skæres i tynde skiver.

Sauter andebrystskiverne i lidt olie på en godt varm wok og tilsæt sukker, hvidløg, fishsauce og østerssauce. Lad det koge op og tilsæt så rødløg, peberfrugt, sukkerærter og chili. Lad det varme igennem i et par minutter – der skal stadig være godt med bid i grønsagerne. Tag af varmen og tilsæt thaibasilikum revet i stykker – hvis der ikke kan fåes fat i thaibasilikum, så udelad det, almindelig basilikum duer ikke.

Server med brune ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer