Salat med artiskokker og bønner

15. december 2008
By

6 pers.

1 kg. hvide, tørrede butterbeans

1 dl olivenolie

salt, friskkværnet peber

2-3 fed hvidløg

½ citron i små kvarter

500 g aromatiske cherrytomater, halverede

3 glas grillede artiskokker

1 bakke blandede salatblade

200 g nicoise oliven

Dressing:

6 dl god olivenolie

saft af 1 citron

1 fed hvidløg, halveret

salt, friskkværnet peber

Dressingen skal laves dagen før, for at smagen kan udvikles. Kom alle ingredienserne i et glas med låg, ryst dem sammen og lad den trække i køleskab til næste dag. De hvide bønner skal også stilles i blød dagen før: kom dem i en stor skål og dæk dem med rigeligt, koldt vand. Bønnerne skal stå i MINDST 8 timer. Næste dag hældes vandet fra og nyt kommes ved, så koges de ved svag varme i 20-30 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af. Hæld olivenolie over bønnerne og krydr med salt og friskkværnet peber. Kom de 2 hele fed hvidløg ved, sammen med de små citronstykker og tomaterne, lad det hele stå og trække i et par timer. På et stor, præsentabelt fad blandes bønner, salatblade, artiskokker (evt. skåret i mindre stykker) og tomater. Tag det halverede hvidløgsfed op af dressingen, inden den dryppes over (lige inden servering). Pynt med oliven og kværn friskkværnet peber over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer