Salat med stegt blomkål

4. december 2008
By

4 pers.

1 dåse kikærter, skyllede og afdryppede

½ dl pinjekerner

2½ dl græsk yoghurt

1 fed hvidløg, finthakket

1 tsk. spidskommen

saft af 1½ citron

3 3/4 dl grønsags- eller hønsebouillon

3 spsk. ekstrajomfruolivenolie

300 g couscous

1 god håndfuld dild, finthakket

1 håndfuld purløg, finthakket

2 store håndfulde bredbladet persille

salt, friskkværnet peber

4 fladbrød eller pitabrød, lune

1 blomkål i små buketter

2 spsk. ekstrajomfruolivenolie

flagesalt, friskkværnet peber

Forvarm ovnen til 220 grader. Vend blomkålsbuketterne med olien, flagesalt og friskkværnet peber. Fordel i et lag på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre og gyldne.

Dup kikærterne helt tørre i et rent viskestykker og fordel dem på en bageplade med bagepapir sammen med pinjekernerne. Steg til det hele er gyldent og kikærterne er varmet igennem, ca. 7 minutter.

Bland yoghurt, hvidløg og spidskommen i en skål. Rør ca. 1/3 af citronsaften i.

I en lille gryde bringes bouillon i kog sammen med 1 spsk. ekstrajomfruolivenolie. Sluk for varmen og hæld couscous i sammen med dild og purløg. Læg låg på og lad det stå i 5 minutter.

I en skål blandes kikærter, pinjekerner, de stegte blomkålsbuketter og persille, vend med det sidste citronsaft og 2 spsk. ekstrajomfruolivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber.

Rør couscous luftigt med en gaffel og fordel på 4 tallerkner, top med kikærte-blandingen og server med youghurten og flad-/pitabrød.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer