Saltbagt sandart

14. april 2009
By

4 pers.

1 sandart på et par kg. eller 2 mindre

5 dl groft salt

4 kviste timian

6 laurbærblade

ekstrajomfruolivenolie

citronbåde

2 spsk. persille, finthakket

Forvarm ovnen til 200 grader. Rens fisken, hvis det ikke er gjort, men lad skindet blive på. Drys ca. 1/3 i bunden af et ovnfast fad. Kom timian og laurbærblad indeni fisken, sammen med lidt friskkværnet peber. Læg fisken ovenpå saltet og dæk med resten af saltet, til den er helt dækket.

Bag fisken i 45 minutter eller ca. 20 minutter pr. kg, plus minut 5 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den afkøle i ca. 5 minutter. Slå forsigtigt på saltet så det krakelerer og fjern det. Træk skindet af fisken og med en ske og en gaffel, fjernes de små ben fra finnerne på hver side. Løft hver af de øverste fileter væk og læg det over på et varmt fad. Fjern rygbenet og løft de nederste fileter op. Fordel på varme tallerkner, dryp med olivenolie og drys med persille og pynt med citronbåde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer