Saltindbagt svinemørbrad

14. april 2009
By

4 pers.

400 g svinemørbrad, afpudset

1 spsk. olivenolie

salt, friskkværnet peber

Dej:

4 dl groft salt

1 dl + 1 spsk. friske rosmarinnåle, finthakkede

2 spsk. timianblade, finthakket

2 æggehvider

4 dl mel

Pistou:

4 fed hvidløg, knuste

1 spsk. salt

4 dl friske basilikumblade

1 dl olivenolie

Bland salt, 1 dl rosmarinnåle og halvdelen af den friske timian. Pisk æggehvider og 1 1/4 dl vand i. Tilsæt mel og bland, til det er en glat dej, der kan være nødvendig at tilsætte lidt mere vand. Form dejen til en kugle og pak den ind i film. Lad den hvile ved stuetemperatur i mindst 2 timer, helst 24 timer.

Pistou:

Blend hvidløg, salt og basilikum i en foodprocessor/blender. Mens maskinen kører, hældes olien langsomt i, til saucen er uden klumper. Smag den til med lidt friskkværnet peber.

Varm olivenolie op på en pande og brun mørbraden på alle sider. Tag den af og afkøl den. Forvarm ovnen til 200 grader og rul saltdejen ud til 20 x 40 cm. Drys hvidløg og resten af rosmarinnåle og timian over dejen. Læg køden ovenpå og pak den godt ind i dejen. Læg pakken i en lille bradepande og bag den ca. 20-25 minutter hvis den skal være rosa, hvis den ønskes helt gennemstegt, skal en have lidt mere. Lad den hvile udenfor ovnen i ca. 15 minutter. Skær den ene ende af dejen og pil forsigtigt kødet ud – PAS PÅ: det er varmt! Kværn lidt peber over og skær kødet i skiver. Server med pistou, smørvendte, små kartofler og grønne, dampede bønner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer