Sej på porre-/hvidvinsbund

27. marts 2009
By

4 pers.

800 g lyssej

3 porrer i tynde skiver

ca. 30 hele, rosa peberkorn

10 tørrede enebær

2½ dl fiskebouillon

1 dl halvtør hvidvin

2 dl madlavningsfløde

gurkemeje

Bred porrerne ud på bunden af et letsmurt, ovnfast fad. Drys med peberkorn og knuste enebær. Skær fisken i pæne stykker og fjern ben. Læg dem ovenpå, drys med salt, friskkværnet peber og et tyndt lag gurkemeje. Rør fiskebouillon, vin og madlavningsfløde sammen og hæld det forsigtigt ned mellem fiskestykkerne (pas på ikke at skylle gurjemejen af). Sæt fadet på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn i 20-25 minutter. Fisken skal føles fast, men pas på ikke at give den for meget. Server den straks med nye kartofler eller friskkogt ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer