Shortbread småkager med kirsebær

3. december 2008
By

ca. 12 stk.

125 g + 2 spsk. mel

125 g smør, koldt og skåret i skiver

½ dl sukker

1/4 tsk. salt

½ dl tørrede kirsebær

Forvarm ovnen til 150 grader.

Kom mel, smør, sukker og salt i en foodprocessor og kør i 20 sekunder. Tilsæt kirsebær og “pulse” til de er finddelte, ca. 20 sekunder mere.

Hæld blandingen ud på køkkenbordet og saml det til en glat, blank kugle. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til en rektangel på ca. 18 cm. x 23 cm. og ca. ½ cm. tyk. Skær dem i 12 firkanter og prik hver kage 3 gange med en gaffel.

Sæt småkagerne på bageplade med bagepapir – eller på en tallerken – og sæt i køleskab i 20 minutter. Bag dem så midt i ovnen til de er lysebrune, ca. 30-35 minutter. Lad dem afkøle i ca. 10 minutter inden de flyttes over på en bagerist hvor de afkøles helt og drysses med sukker.

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer