Sommerlabskovs med agurkepickles

12. april 2009
By

4 pers.

500 g kalveinderlår i tern

1 løg, hakket

2 laurbærblade

10 hele, sorte peberkorn pakket ind i et stykke gaze

750 g melede kartofler, i tern

3 gulerødder, i tern

2 forårsløg, snittet

Agurkepickles:

1½ dl æblecidereddike

75 g sukker

1 tsk. salt

½ dl vand

2 tsk. gule sennepsfrø

1 tsk. hele, sorte peberkorn

1 tsk. frisk, revet peberrod

1 løg, hakket

1 agurk, i tern

½ grøn peberfrugt i tern

Kom kødet i en stor gryde med koldt vand, til det netop dækker kødet. Lad det koge op og skum det. Tilsæt krydderier og løg, lad det koge i 15 minutter. Kom kartofler og gulerødder i, skru ned, læg låg på og lad det simre i 45 minutter. Kødet skal være helt mørt og kartoflerne skal kunne moses. Tag de hele peberkorn op og smag til med salt, friskkværnet peber og vend forårsløgene i.

Agurkepickles:

Kog eddiken op i en stor gryde med krydderierne og løg, til sukkeret er opløst. Tilsæt agurk og peberfrugt, kog det hurtigt op og hæld det i et skoldet glas. Lad det køle af i køleskab og server til labskovsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer