Sprægtkylling med citronkartofler

14. april 2009
By

4 pers.

1 hel kylling

Kogelage:

6 dl vand

4 spsk. groft salt

4 spsk. sukker

10 hele peberkorn

Citronkartofler:

1 kg små, nye kartofler

4 spsk. god olivenolie

1 citron i kvarte både

Maldon salt, friskkværnet peber

Ærtepure:

300 g frosne, fine ærter

4 spsk. olivenolie

10 friske mynteblade

1 dl yoghurt naturel

saft af ½ citron

2 fed hvidløg, presset

salt, friskkværnet peber

Dagen inden retten skal serveres, koges lagen op til sukker og salt er opløst. Køl lagen af. Læg kylling i en frysepose og hæld den kolde saltlage over og luk posen grundigt. Put den i endnu en pose og gnid lagen godt ind i kyllingen. Lad den ligge natten over, vend af og til.

Næste dag tages kyllingen op af lagen og duppes tør. Lægges i et ovnfast fad og steges ved 200 grader i 1 times tid.

Halver kartoflerne og vend dem med citronbådene, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i 35 minutter.

Pure:

Damp ærterne nogle minutter, hæld vandet fra og lad dem dryppe af. Lad ærtern køle af. Blend ærter, yoghurt, olivenolie, mynte, citronsaft, hvidløg, salt og friskkværnet peber sammen. Smag evt. til med mere citronsaft og krydderier.

Parter kyllingen og server med de bagte kartofler og ærtepureen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer