Squash-/citronkage

8. januar 2009
By

185 g mel

1½ tsk. bagepuver

½ tsk. natron

½ tsk. salt

1 tsk. kanel

½ tsk. stødt muskatnød

1/4 tsk. stødte nelliker

2 store æg

1 1/4 dl majsolie

2½ dl sukker

½ dl creme fraiche

1 tsk. ren vanilieekstrakt eller 2 tsk. vaniliesukker

fintrevet skal af 1 citron

2½ dl squash, revet med skræl på

1 1/ 4 dl. valnødder, groft hakkede

Glasur:

1 1/4 dl flormelis

2 spsk. citronsaft

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en brødform eller beklæd den med bagepapir.

Sigt mel, bagepulver, natron, salt, kanel, muskatnød og nelliker sammen i en skål, stil det til side.

Med en el-mikser, piskes æg æggene let sammen, tilsæt olie og sukker, pisk til det hele er godt blandet sammen og tykt. Tilsæt creme fraiche, vanilie og citronskal – bland det godt sammen. Vend squash og nødder i. Hæld dejen i brødformen og glat den lidt ud. Bages i midten af ovnen i 55-60 minutter, til den er gylden og gennembagt (husk at tjekke den inden den tages ud.) Lad den køle af i formen på en bagerist i 15 minutter. Løsn den i siderne med en kniv og vend den ud på bageristen, kom glasur på mens den stadig er lun.

Glasur:

Kom flormelis og citronsaft i en lille gryde, lad det komme i koge og rør i det af og til. Lad det koge i 2 minutter, rør i det og tag det af varmen. Med en lang træspyd, prikkes der huller i kagen med ca. 2½ cm. afstand over hele kagen. Pensl glasuren på og lad den afkøle helt. Hvis kagen skal fryses, så frys den UDEN glasuren. Når den er tøet helt op, lunes den lidt i ovnen og glasuren kommes på, som beskrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer