Squash i tempuradej

11. december 2008
By

4 pers.

½ kg små squash

½ dl frisk merian

½ dl frisk salvie

Tempuradej:

2 dl mel

1 dl majsmel

groft salt, friskkværnet peber

½ liter iskoldt danskvand

½ liter vindrue- eller solsikkeolie til fritering

2 lime

Skær squash i meget tynde skiver på langs. Riv krydderurterne i stykker.

Lav en dej af mel, majsmel, groft salt og friskkværnet peber. Tilsæt så meget – ISKOLDT – danskvan, til dejen får en konsistens som tyk fløde. Sæt en gryde over med olie, når det syder om enden af en tændstik, er olien varm nok. Vend 4 skiver squash og krydderurter i dejen og kom dem så i den varme olie. Dejen skal lægge sig om squash og krydderurter, men behøver ikke at dække dem helt. Steg til squashstykkerne er gyldne. Tag det op med en hulske og læg på fedtsugende papir, drys med lidt flagesalt. De er bedst lige fra gryden, når de er varme og sprøde. Server med friske limebåde eller en dip med soya og lidt presset hvidløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer