Squash-/rejetærte

16. december 2008
By

6 pers.

500 g squash i små tern

30 g smør

1 pakke mørdejsbund (kan købes på køl/frost)

1 dl creme fraiche 38%

1-2 spsk. mælk

revet skal af 1 citron

5 æg

lidt frisk, revet muskatnød

salt, friskkværnet peber

300 g grønlandske rejer

Rul mørdejen ud og beklæd en springform med den, tryk den godt fast, stil den i køleskab til fyldet er klart. Drys squashternene med salt og lad dem stå i 15 minutter. Skyl dem godt i koldt vand og dup dem tørre. Sauter dem i smør uden at de tager farve, men til det meste af væden er fordampet, krydr med lidt friskkværnet peber. Rør creme fraiche og mælk til en jævn masse, tilsæt citronskal. Slå æggene ud i en stor skå og vend creme fraiche-massen ud i æggene, pisk til det bliver en sej masse, uden at der piskes alt for kraftigt. Krydr med salt, friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Vend squash og rejer i massen, som fordeles jævnt over tærtedejen, kværn frisk peber over. Sættes i en forvarmet ovn ved 190 grader i ca. 50 minutter på NEDERSTE rille. Den skal hæve, være gennembagt og gylden på toppen. Server med en god salat og lækkert brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer