Steaks med grønsager i safrandressing

12. april 2009
By

4 pers.

1 kg. nye grønsager: små gulerødder med lidt top, sukkerærter, små porrer, grønne bønner eller hvad smag og behag er

1 bæger pasteuriserede æggeblommer

½ dl vindruekerneolie

1 spsk. citronsaft

et lille nip safrantråde

groft salt, friskkværnet peber

Kartofler:

1 kg. små, nye kartofler

skal og saft af 1 citron

2 spsk. olivenolie

50 g pinjekerner

frisk basililum

Desuden:

4 gode steaks

Rengør grønsager og skær dem i mindre stykker, hvis det er nødvendigt. Kog dem møre i letsaltet vand i 2-3 minutter. Hæld æggeblommerne i en blender og tilsæt olien i en tynd stråle, mens blenderen kører. Tilsæt citronsaft, safrantråde, salt og friskkværnet peber. Hvis den er blevet for tyk, kan den tyndes op med ganske lidt vand (stadig med blenderen kørende). Vend grønsagerne i dressingen.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 12 minutter. Riv skallen og pres saften af citronen. Vend de varme kartofler med olie, citronsaft, -skal, salt og friskkværnet peber. Drys med pinjekerner og basilikum.

Steg bøfferne efter ønske, krydr med salt og friskkværnet peber. Lad den hvile et par minutter inden de serveres med grønsagerne og kartoflerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer