Stegt calamari med linguine

4. december 2008
By

6 pers.

1 3/4 dl ekstrajomfruolivenolie

1 3/4 dl mandler, hakket

4 fed hvidløg, i tynde skiver

1 spsk. moste ansjoser

750 g små, rensede blæksprutter, skåret i ringe – arme halveret

groft salt, friskkværnet peber

5½ dl rasp blandet med tørret timian, oregano og hvidløgsflager

250 g linguine pasta

1 god håndfuld bredbladet persille, hakket

citronbåde til servering

Forvarm ovnen til 250 grader.

Læg stanniol på 2 bageplader og pensl dem med 1 spsk. olivenolie.

I en stor gryde varmes 2 spsk. olivenolie ved middelvarme. Tilsæt mandlerne og rist til de bliver gyldne, rør i dem hele tiden, ca. 3 minutter. Hæld dem på en tallerken. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og hvidløg til gryden og lad det svitse i 2 minutter, mens der røres. Rør de moste ansjoser i og svits i 1 minut, under omrøring.

Dup blækspruttestykkerne godt tørre.

I en skål blandes blæksprutte med 4 spsk. olivenolie, ½ spsk. salt og ½ spsk. friskkværnet peber, til det hele er godt blandet. Hæld raspen i en stor skål. Tag en håndfuld blæksprutte ad gangen og kom dem i raspen, sørg for at raspen kommer godt ind over det hele og åbn ringene, så det kommer ind alle steder. Fordel blæksprutterne på de smurte bageplader, så de ligger i et enkelt lag og dryp med de sidste 2 spsk. olivenolie. Bag dem i ovnen til de er gyldne og sprøde, ca. 12 minutter. Krydr med groft salt og friskkværnet peber.

Kog pastaen til den er al dente, efter anvisning på emballagen. Hæld vandet fra – gem 5 dl af kogevandet – og lad det dryppe af. Rør det gemte kogevand i ansjos-blandingen og bring det i kog. Kom den drænede pasta i og vend det godt rundt. Tilsæt mandlerne og persillen, bland det godt og kom det i en stor skål. Fordel de sprøde blæksprutteringe omkring pastaen og server med citronbåde.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer