Stegt laks med druer og beurre blanc

9. april 2009
By

4 gode laksesteaks

smør og olivenolie til stegning

1 god klase grønne druer, stenfri

1 glas cognac

Beurre Blanc:

1 spsk. skallotteløg, meget finthakket

1 glas tør hvidvin

2 spsk. hvidvinseddike

250 g meget koldt smør i små tern

Lad druener trække i cognac’en, mens fisken tilberedes.

Kog skalotteløg møre i hvidvin og hvidvinseddike, til det nærmest karamelliserer. Sigt løgene fra og kom væsken tilbage i gryden og nu piskes det kolde smør i lidt efter lidt. Saucen må IKKE koge og der skal piskes godt mellem hver klat smør, ellers bliver saucen ikke blank og cremet.

Varm en blanding af smør og olie op på en pande og steg laksestykkerne, til de er gyldne og gennemstegte. Kom de marinerede druer i den varme beurre blanc sauce og lun dem lidt. Server laksestykkerne med den lækre sauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer