Stegt rødspætte med tomatkompot

2. april 2009
By

4 pers.

2 stilke bladselleri, skåret i små tern

½ aubergine i små tern

3 spsk. olivenolie

10 modne og aromatiske blommetomater på stilk

Maldon salt, friskkværnet peber

½ tsk. sukker

1 spsk. sherryeddike

1 skalotteløg, finthakket

citronsaft

1 bdt. bredbladet persille, hakket

8 små rødspætterfileter

smør og olivenolie til stegning

Sauter bladselleri og aubergine i olie. Skær tomater i både og tilsæt dem sammen med salt, friskkværnet peber, sukker og eddike. Svits det i ½ minuts tid og hæld det i en skål. Tilsæt skalotteløg sammen med lidt citronsaft og hakket persille. Vend det godt rundt og smag det til.

Drys rødspætterne med lidt salt og lad dem trække i 10 minutter. Dup dem tørre og steg dem i en blanding af olivenolie og smør på en pande i ca. ½ minut på hver side. De skal kun være netop møre og gennemstegte. Server dem med tomatkompotten og noget groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer