Stegte sild med timian og løg

2. marts 2009
By

12 pers.

8 dobbelte sildefileter

1 spsk. dijonsennep

2 spsk. hakket, frisk timian

hvedemel

2 æg, let piskede

rugmel

Lage:

1 liter almindelig eddike

600 g sukker

8 hele nelliker

1 stjerneanis

2 kanelstænger

2 rødløg i ringe

Klip finnerne af sildefileterne og tjek at der ikke er nogen store ben. Smør sildene indvendigt med lidt sennep og drys med hakket timian. Halver dem. Vend dem i mel, så i let sammenpisket æg og tilsidst i rugmel blandet med lidt salt og friskkværnet peber. Varm godt med olie op på en pande og steg dem til de er gyldne og gennemstegte, det tager noget tid. De kan evt. også steges færdige i ovnen.

Kom eddike, sukker, nelliker, stjerneanis og kanel i en gryde og lad det koge op. Kom rødløg i, skru ned og lad det simre i 10 minutter. Tag det af varmen og lad det køle af. Kom sildene i en stor beholder, hæld lagen over og sæt låg på. Lad dem trække i mindst 1 døgn inden de spises. Sildene kan sagtens holde sig i 1 uge på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer