Stein Bagger

4. december 2008
By

“De finder aldrig Stein Bagger….” – “Han har skiftet sit fornavn ud til “Over Alle…”

 

Sådan lyder en SMS, jeg fik tilsendt af en bekendt i går.

 

Jeg kan ikke rigtig selv finde ud af, hvordan jeg har det med IT Factory sagen og Stein Bagger. Umiddelbart finder jeg historien som jeg læser den i pressen meget intressant, og medfølelsen for de parter, der hævder, at have tabt mange millioner på sagen har jeg ikke synderligt ondt af.

 

Finn Nørbygaard, Danske Bank, Asger Jensby samt en håndfuld andre pengestærke kreditorer er jo ikke i tvivl om, at alle former for investering indebærer en risiko.

 

De kreditorer, der er tale om i denne sag har alle råd til at miste deres investeringer. Det eneste jeg måske kan have lidt ondt af er de ansatte, der ikke får deres løn udbetalt i December måned – de får den jo nok senere af Lønmodtagernes Garantifond.

 

Jeg tager hatten af for, at hvis man absolut skal bedrive økonomisk kriminalitet, så kan man sku også lige så godt gøre det ordentligt. Strafferammen for bedrageri svinger ikke voldsomt for om man bedrager for 10 mio eller 500 mio. Stein Bagger står i øvrigt til 8 års fængsel, hvis det kun er bedrageri, han har rodet sig ud.

 

Der er trods alt mange, der har har råbt op om, at “kejseren” ingen tøj har på – bl.a. Dorte Toft, der tilbage i december 2007 råbte op om, at bl.a. Finn Nørbygaards penge kun var papirpenge.  Jeg vil i øvrigt anbefale, at læse Dortes blog om IT Factory og Stein Bagger. Du finder den her: Stein Bagger og IT Factory

 

Der er nogle ting i Stein Bagger sagen, som undrer mig:

 1. Hvad lavede de ansatte egentlig, hvis der ikke fandtes produkter eller kunder ?
 2. Hvordan kunne Asger Jensby “opklare” sagen på få timer søndag aften, når han tilsyneladende har været både blind og dum i de foregående år?
 3. Hvem har været økonoimichef/bogholder i IT Factory – er denne mand/kvinde blind?
 4. Revisionsfirmaet. Hvis jeg var dem, ville jeg undskylde sagen med, at de på grund af flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet havde været nødt til at ansætte en fuld havnearbejder til at lave revisionen på netop IT Factory.
 5. Hvor er Stein Bagger nu?

De 4 første spørgsmål synes jeg minder meget om “Kejserens Klæder”. Jeg nægter, at tro på, at samtlige ansatte, bestyrelsesformanden og revisionsfirmaet ikke kan se urent trav, når der foregår lige for næsen af dem.

 

Med en omsætning på over 1.3 mia kroner pr. medarbejder bør man i det mindste åbne de fremlagte regnskaber og bilag og glæde sige over resultaterne. Husk på, at bestyrelsesformanden og revisionsfirmaet har alle akter til rådgihed – og ikke kun de offentlige regnskaber, som vi andre dødelige må nøjes med at se – men stadig undres over ikke får alarmklokkerne til at ringe.

 

Hvor er så Stein Bagger?

Jeg tror det bliver svært at skjule sig fra man er 41 år til man dør. På den anden side kan man for 500 mio kr. – hvis han har dem med under armen – gøre rigtig mange ting. Der har været nyheder om, at hans kontokort har været aktiv og at der er hævet ca. 25.000 kr. fra en pengeautomat et sted i Dubai. Come on….Det kan da kun være Asger Jenby og andre naive sjæle, der køber den. Det er en underbetalt daglejer fra Indien eller Pakistan, der har fået kode og kort af Stein Bagger. “Her er kort og kode”  – “tag til denne by sydpå og hæv nogle penge” – “så tager jeg i den anden retning”. Ville du ikke selv gøre sådan? Hvad skulle Stein Bagger dog bruge 25.000 kr. på? Han giver da større drikkepenge end det…

 

Mit gæt på opholdssted er Argentina eller et andet sted i Sydamerika. Ved ikke hvorfor, men det siger min mavefornemmelse mig.

Tags: , ,

2 Comments til Stein Bagger

 1. Bok on 11. december 2008 at 14:01

  Dine konklusioner har så vist sig at være forkerte – og Bagge næppe mere end en gemen platugle. Men du stiller stadig de rigtige spørgsmål, men glemmer dog det vigtigste:
  -Hvem overfaldt Allan Vestergaard?
  Får vi svar på det, får vi også svar på en lang række af sagens mysterier.

 2. Claus on 11. december 2008 at 19:05

  Hej Bok,

  Ja, det bliver spændende, at finde ud af, hvem der udførte overfaldet – men mindst ligeså spændende at få opklaret, hvem der arrangerede det.

  Jeg er i øvrigt ved at blive lidt træt af at se nyheder for tiden. Der er ikke meget nyt, men stadig fylder de noget tyndbenede historier mere end godt er. Det er sku da pisseligegyldigt, hvordan Stein Baggers celle ser ud og hvilket ur han havde eller ikke havde på da han mødte op på politistationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer