Super lækre reje-nachos

14. januar 2009
By

48 stk.

25 store tigerrejer, rå med skal

1 spsk. ekstrajomfruolivenolie

2 spsk. limesaft

1/4 tsk. spidskommen

salt, friskkværnet peber

2 fed hvidløg, presset

48 store, runde nachochips (Santa Maria laver nogle)

3½ dl guacamole

2 modne, aromatiske blommetomater, uden kerner, i tern

90 g revet cheddarost

48 skiver jalapenochilie (fåes på glas i supermarkeder)

2 spsk. frisk koriander eller bredbladet persille, hakket

Pil skallerne af rejerne, skær dem op langs ryggen og tag tarmen ud. Dup dem tørre og kom dem i en skål. I en lille skål, blandes olie, limesaft, chilipulver, spidskommen, salt, friskkværnet peber og hvidløg – bland det godt sammen. Hæld det over rejerne, vend dem godt rundt, så de alle er dækket af marinaden og lad dem stå i 15-20 minutter.

Varm en slip-letpande op ved middelhøj varme, lad den blive godt varm. Tag rejerne op af marinaden og kom dem på panden, lad dem steg i et per minutter på hver side, til de er netop gennemstegt – IKKE mere for så bliver de seje og kedelige. Halver dem på langs, kom dem i en skål, dæk dem til og stil i køleskab til de skal bruges.

Tænd ovnens grill. Fordel nachochipsene på 2 bageplader, i et lag og med lidt plads imellem. Læg ½ reje – med skærefladen nedad – i midten af hver nachoschips. Kom 1 tsk. guacamole ovenpå hver reje, kom lidt hakket tomat, så revet ost og til sidst 1 jalapenoskive i midten. Pres forsigtigt lidt ned, så det hele bliver der og bliver presset lidt sammen. Drys tilsidst med lidt koriander/bredbladet persille. Lige inden servering, stilles bagepladen ca. 7 cm. under grillen, lad dem stå til osten netop er smeltet. HOLD ØJE MED DEM, DET GÅR STÆRKT! Server straks.

Gode som appetizers eller snacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer