Suppe med vilde ris

15. januar 2009
By

6-8 pers.

1 1/4 dl vilde ris

3 liter vand

salt

1 kylling på ca. 1½ kg

4 stilke bladselleri med blade, skåret i ca. 1 cm. stykker

4 gulerødder, skåret i ca. 1 cm. stykker

3 pastinakker, skåret i ca. 1 cm. stykker

2 løg, skåret i ca. 1 cm. stykker

3 fed hvidløg,  let knust med en kniv

1 lille bdt. dild, bundet med madsnor

½ dl sherry

½ dl bredbladet persille, hakket

Skyl de vilde ris godt i en sigte med koldt vand, afdryp. Kom 1 liter af vandet i en gryde og bring det i kog, tilsat 2 tsk. salt. Rør risene i og lad det simre ved middelvarme til de er netop møre, ca. 40 minutter. Afdryp og stil ca. 3 3/4 af de kogte ris til side.

Mens risene koges, skylles kyllingeng og overskydende fedt fjernes. Kom kyllingen i en stor suppegryde og tlsæt de sidste 2 liter vand + 1 spsk. groft salt. Læg låg på og bring i kog, tag låget af og skum for urenheder. Kom alle grønsagerne i sammen med den bundne dildbundt. Læg låg på igen og lad det simre ved middel varme til kyllingen er mør, ca. 45-55 minutter. Tag kyllingen op af gryden og lad den køle af. Når den er kold nok til håndtere, fjernes skind og ben og resten rives i grove stykker. Kom kødet i gryden igen, tag dildbundtet op og smid det væk. Tilsæt ris og sherry, lad det simre ved middelvarme i ca. 15 minutter, uden låg. Smag til og rør persille i. Server med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer