Tarte tatin med pærer og marcipan

11. december 2008
By

1 tærte

6 faste, modne pærer

125 g smør

125 g rørsukker

200 g marcipan

200 g butterde

1 håndfuld mandler, hakkede

Forvarm ovnen til 200 grader.

Del pærerne i kvarter – uden skæl. Tag en støbejernspande – eller en pande der kan tåle at komme i ovnen, det er vigtigt at du tjekker først!! – smeltes smør og sukker ved lav varme. Læg pærestykkerne på panden når sukkermassen er ved at blive flydende. Lad pærerne blive gyldne. Lad sukkeret karamellisere, så det ligger sig om pærestykkerne. Tag panden af varmen og lad det køle lidt af. Fordel marcipanen henover pærerne. Rul butterdejen ud til ca. 1 cm.’s tykkelse, så den bliver lidt større i omkredsen på panden. Læg den over marcipanen og pres dejen ned så pærer og marcipan er godt lukket inde. Sæt panden i ovnen i 15 minutter til butterdejen er gylden. Lad den stå  5-10 minutter inden den vendes rundt på et fad. Drys med hakkede mandler og server mens den er varm/lun, helst med iskoldt piskefløde eller en god vanilieis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer