4 pers.
12 tarteletter af god kvalitet
lidt smør
400 g store, grønlandske rejer
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk. mel
4 spsk. hvidvin
2 spsk. frisk esdragon, hakket
200 g grønne bønner i små stykker
½ fennikel i små tern
2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
groft salt, friskkværnet peber
Smelt lidt smør i en gryde, ca. 20 g., og tilsæt rejer og løg. Lad det sautere i et par minutter og tilsæt så mel, bland det godt rundt. Kom vin, esdragon, bønner og fennikel i og lad det simre i 5 minutter, mens der røres. Hæld fløde i og bring det nær kogepunktet, under omrøring. Skru ned og krydr med salt og friskkværnet peber. Lun tarteletterne i ovnen ved 175 grader i 5 minutter, fordel fyldet i og server straks.
Skriv et svar