Tempura rejer

15. december 2008
By

4 pers.

300 g rå tigerrejer med skal

1 pakke tempuradej (fåes i store supermarkeder og i asiatiske butikker)

smagsneutral olie til stegning, evt. raps- eller solsikkeolie

Dip:

100 g Hellmann’s mayonnaise

1 tsk. wasabi fra tube – eller mere efter smag

limesaft

3 spsk. frisk koriander eller bredbladet persille, hakket

½ bakke blandede salatblade

Tag skallerne af rejerne, med lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Dup dem tørre. Tilbered dejen efter anvisning på emballagen, dyp rejerne i dejen og steg dem gyldne og sprøde i rigelig med olie. Steg ikke for mange ad gangen, for så hænger de sammen og temperaturen i olien falder for meget. De kan holdes lune i ovnen, efterhånden som de bliver færdige, drys med lidt flagesalt.

Rør mayonnaise sammen med wasabi, lime og koriander/bredbladet persille. Anret salatbladenen på tallerkner og læg de varme rejer ovenpå, server med wasabi-dippen og lækkert brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer