Tigerreje-salat

27. februar 2009
By

2 pers.

300 g tigerrejer, rå med skal

groft salt, friskkværnet peber

revet skal af 1 citron

2 cm. frisk ingefær, fintrevet

3 spsk. jordnøddeolie

½ frisk, rød chili, finthakket

2 spsk. jordnøddeolie

1 skalotteløg i tynde både

250 g squash i tern

150 g blancerede tomater, hakket

100 g sortøjedebønner, kogte og afdryppede

stødt chili efter smag

saft af 1 citron

frisk basilikum

Pil skallen af rejerne, men lad haleviften sidde på. Skær dem op i ryggen og fjern tarmen. Rør olie, revet citronskal, ingefær, hvidløg og chili sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber. Vend rejerne i og lad den trække i køleskab i marinaden i 2-3 timer.

Skær et lille kryds enden af hver tomat med en skarp kniv. Dyp tomaterne i spilkogende vand med en hulske, lad dem blive ned i vandet i 20 sek. og tag dem så op igen. Kom dem hurtigt i iskoldt vand, lad dem være i 20 -30 sekunder og tag dem så op igen. Nu kan skindet let pilles af. Hak dem.

Varm olie på en stor pande eller wok og sauter løg og squash i 2-3 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag dem af panden, tag rejerne op af marinaden og steg dem til de netop begynder at blive røde. Kom løg, squash og tomater. Hæld den resterende marinade over og kog hurtigt igennem. Pas på at rejerne ikke får for meget, så bliver de MEGET kedelige!!. Smag til med chilipulver, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Server straks, drysset med frisk basilikum og et stykke groft brød til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer