Tomat-/bønnesuppe

14. april 2009
By

4 pers.

200 g hvide bønner

lidt olie

12 aromatiske tomater i tern

2 forårsløg i skiver

1 gulerød i små tern

1 porre i skiver

2 fennikel i små tern

2 liter vand

flydende grønsagsbouillon

salt, friskkværnet peber

brøndkarse

Stil bønner i blød natten over. Næste dag skiftes vandet og de koges i 45 minutter. Hæld vandet fra, men GEM det til suppen. Sauter alle grønsagerne i lidt olie, til de bliver bløde, men de skal ikke tage farve. Tilsæt vand og grønsagsbouillon. Bring suppen op til kogepunktet og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt bønnerne og lad det simre i yderligere 5 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server rygende varm med lidt frisk brøndkarse på toppen og groft brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Nye kommentarer